воскресенье, 13 мая 2012 г.

Печінка (куряча) смажена по-домашньому з грибами (печерицями)

Російською ця назва звучить як Печень (куриная) жареная по-домашнему с грибами (шампиньонами)), а якщо бажаєте поїсти, то скористайтеся послугою доставка обідів, або російською доставка обедов (на укрінском це звучить як доставка обідів київ)


Склад

1) Куряча печінка - 500 грам,

2) Ріпчасту цибулю - 2 штук,

3) 2 зубчики часнику (невеликі),

4) Гриби свіжі, будь-які на смак (можна використовувати шампіньйони) - 100 - 150 грам,

5) борошно - 1-1,5 столових ложки,

6) паприка - 1 чайна ложка,

7) сіль, перець, спеції за смаком.

8) Зелень (кріп, петрушка)


Для соусу

1) помідор - 1 (середніх розмірів, приблизно грам на 100),

2) вино біле сухе - 50 мілілітрів.


Приготування


1) Гриби відварити і відкинути на друшляк для того щоб стекла вся вода (печериці відварювати не потрібно, використовувати сирі),

2) Лук бажано порізати півкільцями.

3) Часник пропустити через чеснокодавку або ретельно придушити. Також можна дуже дрібно порізати.

4) Лук необхідно смажити на рослинній олії (бажано рафінованому) до утворення золотистого відтінку, потім додати часник і смажити ще 2-3 хвилини (дуже важливо щоб часник не підгорів інакше він буде гірчити).

5) Після цього до цибулі з часником додаємо гриби (сирі) і продовжуємо смажити ще 5-7 хвилин.

6) Печінка необхідно ретельно промити, потім обсушити і порізати маленькими шматочками або невеликими смужками (на свій розсуд, кому як подобається).

7) У миску насипати муку приблизно 50-100 грамів, потім додати паприку і ретельно перемішати.

8) Беремо печінку і обвалюють її в уже підготовлену суміш з борошна і паприки.

9) Викладаємо на добре розігріту, з вершковим маслом або маргарином, сковороду і смажимо приблизно ~ 5 хвилин (дивитися на вигляд).

10) Після цього до печінки ложем гриби (шампіньйони) з луком і смажимо ще ~ 5 хвилин. Спеції, сіль, перець-за смаком.


Приготування соусу


1) Помідор обшпарюємо окропом і акуратно знімаємо шкірку.

2) Звільнений від шкіри помідор подрібнюємо в блендері або перетираємо через сито до стану однорідної маси.

3) Отриману помідорну масу ретельно змішуємо з вином і додаємо в печінку з грибами (печерицями).

4) Отримане блюдо Томім на слабкому вогні, періодично добре помішуючи, 10-15 хвилин.

5) Всі страва готова, вимикаємо вогонь і посипати рубаною зеленню (петрушкою або кропом до смаку).

Готову страву рекомендуємо подавати з картопляним пюре, рисом або з гречаною кашею. Приємного апетиту!

Комментариев нет:

Отправить комментарий